dissabte, 26 de novembre del 2011

La Guerre Des Boutons.


Per començar m'agradaria felicitar a tots els nens que han fet aquesta pel·lícula perquè actuen de meravella, especialment Jean Texier (Lebrac) i Clément Godefroy (Petit Gibus) que, per ser actors de revelació, sembla que hagin actuat un centenar de cops.
Pel que fa a Violette (Ilona Bachelier) pot semblar-te repel·lent, pero t'adones de que no és la típica nena bleda que acostuma a aparèixer en aquest tipus de pel·lícules. Es veu que es llesta, sap el que fa, tot i que a vegades si que fa una mica de ràbia.
Referent a l'argument: la pel·licula està molt centrada en la Guerra dels Botons, però a part d'això també hi ha les diferents històries dels personatges que finalment es relacionen entre sí (tot i que a mi els trossos que més m'agradaven era quan feien estratègies, quan es barallaven).
Haig d'admetre que les escenes del professor (Guillaume Canet) i Simone (Laetitia Casta) a vegades se'm feien una mica avorrides. No, avorrides no: llargues. Els diàlegs es feien una mica pesats. A part d'això, l'he trobat molt interessant pel que fa al tema dels nazis i els jueus; realment arribaves a odiar als soldats.
El fill de l'alcalde, quan el fuetegen a cops de cinturó, fa pena. Però quan veus el que els fa després (prefereixo no dir què) tota la compassió passa a ser ràbia.
En fi, és una pel·lícula que crec que pot agradar a tothom, per tots els gustos. És una pel·lícula apte per tothom, tant per edat com per gustos.

1 comentari:

  1. Visca, l'Audrey H ha tornat! La trobavem a faltar...ella i les seves critiques tan fresques i encertades! A mi em va agradar molt aquesta Guerre des boutons tot i les seves llicencies amb l'historia original...molt bo el llibre del Louis Pergaud i lapel.li de l'Yves Robert, dels anys 60. Aquesta, un pel ensucrada, però molt entranyable. Molt bons els actors juniors, tens tota la raò!

    ResponElimina