dimecres, 25 d’abril del 2012

Els Jocs de la Fam: el món estarà observant.

Primer de tot, haig de dir que la crítica està feta des del punt de vista d'algú que ha llegit els llibres anteriorment, abans de veure la pel·lícula. Així que no puc valorar si l'argument s'entenia prou bé, tot i que el meu pare, que no va llegir la saga, la va entendre perfectament. S'entén que l'adaptació fos tan meravellosa, espectacular i (a diferència d'altres adaptacions cinetamtogràfiques a partir d'una novel·la) tan fidel al llibre, ja que la guionista no era ni mes ni menys que l'escriptora, Suzanne Collins.
La veritat és que no se com començar a descriure-la, perquè tot va ser fascinant. Vaig tenir un nus a l'estómac i les llàgrimes als ulls durant les dues hores i mitja. Pensava que potser la caracterització dels personatges em decepcionaria, però crec que han triat els actors ideals. Per començar, una ovació a Jennifer Lawrence, la nostra Katniss Everdeen. Fa que el contrast entre la gent dels districtes i la del Capitoli sigui encara més brutal. Enseña que per ells, Els Jocs de la Fam no és una diversió, i que mai deixaran de lluitar per la llibertat, que hi ha esperança. Això és el que el President Snow (Donald Sutherland)  veu en ella, un esperit de revolució. Parlem de'n Peeta, portat a la pantalla per Josh Hutcherson. Fa que tothom estimi el seu personatge, que tothom se n'enamori i apostin per ell, adorable. Tot i que no surti molt, Liam Hemsworth també fa que ens encanti el seu personatge, en Gale. Valent, fort i disposat a tot. Crec que tots els personatges estàn fenomenalment triats. L'Effie, en Haymitch, en Seneca i la seva barba, en Caesar, en Cinna, la Rue... Meravellós. Pel que fa al muntatge, decorats, etc. és tal com m'ho havia imaginat. Luxes pel capitoli, el desastre pels districtes. I l'Arena és senzillament perfecte.
En resum, una obra mestra. No poso la meva escena preferida perquè hauria de descriure tota la pel·lícula, i prefereixo que l'assaboriu vosaltres mateixos. I, si us plau, encara que alguns no sigueu uns grans amants de la lectura, llegiu-vos el llibre, que és adictiu.

Que la sort estigui sempre de la vostra part.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada