dissabte, 19 de març del 2011

Glee, molt més que una sèrie.

En aquesta entrada m'agradaria parlar de la sèrie musical Glee, guanyadora al Globus d'Or amillor sèrie. M'hi vaig començar a aficionar la setmana passada, i des de llavors s'ha convertit en la meva preferida. A part de la interpretació dels personatges, que actuen meravellosament (Chris Colfer va guanyar el globus d'or a millor actor secundari, i Jane Lynch el globus a millor actriu secundaria) trobo que el missatge que donen està molt ben trobat: diuen que és igual com siguis, que t'agrada, etc. mentre puguis fer el que vols, i que no has de cambiar per el que diguin els altres. És un missatge totalment cert: tu has de ser qui ets.
L'argument: una colla de nois i noies, dirigits per el professor Will Shuester (Matthew Morrison) creen el Glee Club, un grup on es canta, es balla i s'assaja pels campionats. Durant el curs, es van produint
diversos incidents entre els membres. Hi ha gent que diu que és un High School Musical en sèrie, cosa totalment falsa. En aquest programa, els protagonistes no es posen a ballar perquè si, si ho fan és perquè
assagen, competeixen... L'altra diferència són els personatges: els de la pel·lícula són tots perfectes. En canvi, a Glee, cada personatge té els seus problemes: uns van amb cadira de rodes, els altres no es troben bé en ells mateixos...
Trobo que és una sèrie preciosa, dóna moltes lliçons, et pot fer riure i, a vegades, plorar. No és el típic programa que un veu en qualsevol canal: és una sèrie única.
A mi, especialment m'agrada l'actuació de l'Emma Pilsbury (Jayma Mays), l'orientadora de l'institut, que està obsesionada per la neteja. M'encanta la seva manera de ser, tant innocent. Està enamorada de'n Will (aquest també n'està de l'Emma), i li fascina tot el que fa el Glee Club. En un dels capítols canta " I Could Have Danced All Night ", de My Fair Lady.
Durant el transcurs de la història, es van convidant estrelles, com Olivia Newton-John. El director va dir que a la segona temporada hi acudirà Javier Bardem, fent d'estrella del Rock.
En fi, que recomano molt aquesta sèrie, especialment als amants de la dansa i el cant.

Fotografia: d'esquerra a dreta, començant per dalt. Will Shuester (Matthew Morrison), Sue Sylvester (Jane Lynch), Queen Fabray (Dianna Agron), Rachel Berry (Lea Michele), Finn Hudson (Cory Montheith), Noah Puckerman (Mark Salling), Mercedes Jones (Amber Riley), Kurt Hummel (Chris Colfer), Artie Abrams (Kevin McHale), Tina Cohen-Chang (Jenna Ushkowitz), Terri Shuester (Jessalyn Gilsig), Santana Lopez (Naya Rivera), Brittany Pierce (Heather Morris) i Emma Pilsbury (Jayma Mays).

2 comentaris:

  1. Doncs els pots veure online a molts llocs, jo personalment els mirava a http://www.seriesgo.com/2010/04/ver-glee-online.html
    Pero vaig voler comprar la temporada, és una sèrie molt bona que vull veure correctament, ja que online es veu molt pixelat i era una pena veure tots els balls i sentir les cançons en baixa qualitat. Ja te la deixaré un dia, a veure que et sembla.

    ResponElimina